Erhvervsliv: Kreditpakke kan skabe 4.000 job

Det skal være lettere for små og mellemstore virksomheder at få lån i banken.

Derfor lancerer regeringen en ny kreditpakke, og pakken vil skabe flere tusinde danske arbejdspladser. Det forudser cheføkonom i Dansk Erhverv, Bo Sandberg.

- Kreditpakken trækker i den rigtige retning og kan skabe op til 3.000-4.000 job. De små virksomheder og iværksætterne har haft svær ved at få finansiering, og de vil forhåbentlig kunne få gavn af det her, siger han.

Regeringens kreditpakke vil stille i alt 12 milliarder kroner til rådighed for virksomhederne ved at forbedre mulighederne for at få statslig medfinansiering og ved at stille nye statslige kautioner og garantier.

I organisationen Dansk Industri hilser man også kreditpakken velkommen.

- Pakken er et skridt på vejen til at få løsnet op for den meget vanskelige finansieringssituation i øjeblikket, men der skal mere til, for at vi for alvor får gang i investeringerne igen, siger DI's underdirektør Kent Damsgaard til Newspaq.

Han peger på, at der er behov for at skaffe finansiering uden om bankerne ved at udstede virksomhedsobligationer.

- Derfor håber vi, at der kommer noget brugbart ud fra det udvalg, der kigger på mulighederne for at oprette virksomhedsobligationer i Danmark, siger Kent Damsgaard.

Bo Sandberg fra Dansk Erhverv er enig med DI i, at der er behov for at kunne udstede virksomhedsobligationer.

- Det er en spændende tanke, at en række mellemstore virksomheder kan pulje sig sammen og ved hjælp af pensionskasser kan udstede puljede virksomhedsobligationer, der kan rejse kapital. Det er nødvendigt at kigge på finansieringen uden om den traditionelle bankfinansiering, siger Bo Sandberg.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ønsker i følge Jyllands-Posten ikke at gætte på, hvor mange job tiltaget vil skabe.