Erhvervslivet i Roskilde står stærkt på trods af krisen

Iværksætteriet i Roskilde er et stærkt aktiv for fremtidens erhvervsliv, og mange har formået at modstå finanskrisen, det viser en ny rapport udarbejdet af Væksthus Sjælland og Vækstforum Sjælland.

I 2009, hvor krisen var på sit højeste, blev der startet 273 nye virksomheder i Roskilde Kommune. I dag har de virksomheder skabt 398 arbejdspladser.

- Iværksætterne er vigtige for vores fremtid, de tænker nyt, er kreative og skaber arbejdspladser. Faktisk er hver tiende arbejdsplads her i kommunen skabt af en virksomhed inden for de sidste ti år. Det er enormt stærkt gået i en tid, hvor der ellers virkelig er modvind, siger Roskildes borgmester Joy Mogensen.

Joy Mogensen fremhæver at IT/kommunikations-området står stærkt i kommunen.

På IT/kommunikations-området tabte Roskilde Kommune godt nok 150 arbejdspladser fra 2009 til 2010. Men branchen kom stærkt igen og skabte 300 job året efter, altså et plus på 150 arbejdspladser.

- Stigningen hos de virksomheder, der arbejder med IT/kommunikation viser, at det godt kan lade sig gøre at skabe vækst under en global krise, til gavn for alle os der bor her, slutter Joy Mogensen.

Foto: Arkiv

 

Dagens Gossip