Erhvervslivet kræver vækstplan

10/04/2013 07:00

BNB

Nyheder
Planen der frem mod 2020 skal skabe 150.000 job må snart findes, ellers går det ud over danske virksomheder, lyder det fra de to store erhvervsorganisationer, Dansk Industri og Dansk Erhverv på dagen, hvor finansminister Bjarne Corydon (S) skal forhandle med både Venstre og Konservative. »Jo hurtigere, der kommer en afklaring om vækstplanen, jo bedre. Vi ønsker selvfølgelig, at vækstplanen bliver vedtaget, fordi det er et vigtigt bidrag til at skabe tillid til, at virksomhederne kan investere i Danmark. Derfor må regeringen og oppositionspartierne meget gerne nå en aftale. Det burde der være grundlag for. Vi kan jo se på udtalelserne fra både Venstre og Konservative, at det er en politik, de kan støtte. Derfor har vi al god grund til at tro på, at politikerne snart må være færdige,« siger Karsten Dybvad, der er administrerende direktør i Dansk Industri. Forhandlingernes store spørgsmål har indtil nu været, om regeringen vil gå med til Venstres krav om et »byrdestop« for erhvervslivet og lempe afgifterne på grænsehandelsvarer, samt hvordan forhandlingerne om reformer af SU- og kontanthjælpsområderne giver den nødvendige finansiering. Men erhvervslivets tålmodighed med politikerne er ved at være brugt op, mener administrerende direktør i Dansk Erhverv, Jens Klarskov. »Vi har hidtil været tålmodige og sagt, at det er bedre, vi får en god vækstplan, end at vi får en vækstplan, som er sjusket og hastet igennem, så den måske skal laves om til finanslovforhandlingerne til efteråret. Men nu må der gerne snart ske noget. Det kan ikke passe, at alle er positive over for planen, og så kan man ikke hakke til den. Der er ved at være utålmodighed rundt omkring i dansk erhvervsliv,« siger han. Ifølge Dansk Industri og Dansk Erhverv betyder manglen på en aftale om vækstplanen, at virksomhederne holder igen med at foretage investeringer. Finansminister Bjarne Corydon håber på en snarlig aftale. »Vi har afsat et fornuftigt råderum til, at V, K og DF kan blive imødegået på flere af deres mærkesager. Derfor er det da også min helt klare forventning, at oppositionen vil tage ansvar for, at vi snart får en aftale om vækstplanen, så vi kan få stærkere virksomheder og flere arbejdspladser i Danmark,« siger han.

Mest læste i dag

Planen der frem mod 2020 skal skabe 150.000 job må snart findes, ellers går det ud over danske virksomheder, lyder det fra de to store erhvervsorganisationer, Dansk Industri og Dansk Erhverv på dagen, hvor finansminister Bjarne Corydon (S) skal forhandle med både Venstre og Konservative.

»Jo hurtigere, der kommer en afklaring om vækstplanen, jo bedre. Vi ønsker selvfølgelig, at vækstplanen bliver vedtaget, fordi det er et vigtigt bidrag til at skabe tillid til, at virksomhederne kan investere i Danmark. Derfor må regeringen og oppositionspartierne meget gerne nå en aftale. Det burde der være grundlag for. Vi kan jo se på udtalelserne fra både Venstre og Konservative, at det er en politik, de kan støtte. Derfor har vi al god grund til at tro på, at politikerne snart må være færdige,« siger Karsten Dybvad, der er administrerende direktør i Dansk Industri.

Forhandlingernes store spørgsmål har indtil nu været, om regeringen vil gå med til Venstres krav om et »byrdestop« for erhvervslivet og lempe afgifterne på grænsehandelsvarer, samt hvordan forhandlingerne om reformer af SU- og kontanthjælpsområderne giver den nødvendige finansiering.

Men erhvervslivets tålmodighed med politikerne er ved at være brugt op, mener administrerende direktør i Dansk Erhverv, Jens Klarskov.

»Vi har hidtil været tålmodige og sagt, at det er bedre, vi får en god vækstplan, end at vi får en vækstplan, som er sjusket og hastet igennem, så den måske skal laves om til finanslovforhandlingerne til efteråret. Men nu må der gerne snart ske noget. Det kan ikke passe, at alle er positive over for planen, og så kan man ikke hakke til den. Der er ved at være utålmodighed rundt omkring i dansk erhvervsliv,« siger han.

Ifølge Dansk Industri og Dansk Erhverv betyder manglen på en aftale om vækstplanen, at virksomhederne holder igen med at foretage investeringer.

Finansminister Bjarne Corydon håber på en snarlig aftale.

»Vi har afsat et fornuftigt råderum til, at V, K og DF kan blive imødegået på flere af deres mærkesager. Derfor er det da også min helt klare forventning, at oppositionen vil tage ansvar for, at vi snart får en aftale om vækstplanen, så vi kan få stærkere virksomheder og flere arbejdspladser i Danmark,« siger han.