Erhvervslivet: Sass Larsen kan blive en stærk erhvervsminister

Som tidligere beskrevet i Berlingske venter mange regeringskilder, at erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) vælger at skifte ministerium i forbindelse med en ministerrokade senere på året. Hvis det sker, er Henrik Sass Larsen favorit til at overtage posten, og den nuværende gruppeformand kan blive en stærk minister, mener mange topchefer.

»Henrik Sass Larsen er en fighter og vil formentlig kunne sætte sig godt igennem internt i regeringen. Annette Vilhelmsen har egentlig gjort det o.k., men hun har haft en vanskelig opgave som erhvervsminister. Hun har som bekendt også en formandsopgave for partiet, der har grundlæggende problemer med overhovedet at være i regeringen,« siger en dansk topchef, der ønsker at være anonym, til Berlingske.

Flere kilder tæt på regeringen understreger dog, at ingen endnu ved, om Annette Vilhelmsen vælger at forlade erhvervsministerposten. Hun er ifølge Berlingske Business’ oplysninger godt tilfreds med at være erhvervsminister, men erkender samtidig, at SF har brug for at markere sig mere på klassiske velfærdsområder. Derfor venter mange, at hun vælger et ministerskifte og dermed baner vejen for Sass Larsen.

Administrerende direktør i Bella Center, Arne Bang Mikkelsen, har ingen kommentarer til Annette Vilhelmsens arbejde, men vil til gengæld gerne udtale sig om perspektiverne for Henrik Sass Larsen som ny mulig erhvervs- og vækstminister:

»Erhvervsministeriet har brug for en stærk minister, og det kan blive et rigtigt godt valg. Erhvervs- og Vækstministeriet har brug for en person med gennemslagskraft, der har visioner. Jeg tror, at Henrik Sass Larsen har, hvad der skal til,« siger Arne Bang Mikkelsen.

Mange danske topledere forventer, at Henrik Sass Larsen vil kunne bidrage til at sætte tiltag fra Erhvervs- og Vækstministeriet højere på dagsordenen, hvis ministerskiftet bliver en realitet.

Det kommende år skal erhvervs- og vækstministeren blandt andet forsøge at løsne kreditklemmen for danske virksomheder, skabe mere konkurrence i dele af erhvervslivet og skabe rammer for indfasning af nye kapitalkrav til bankerne.

Dertil kommer en lang række branchespecifikke tiltag, ligesom erhvervs- og vækstministeren vil få en væsentlig rolle i debatten, når Produktivitetskommissionen afleverer sine anbefalinger i slutningen af året.

»Henrik Sass Larsen virker som en handlingens mand. Jeg tror, at Henrik Sass Larsen vil kunne få mange af de ting, som han tror på, igennem,« siger Henrik Mikkelsen, adm. direktør i makrelkonservesproducenten Sæby Fiske-Industri, der har eksport til det meste af Europa.

 

Dagens Gossip