Erhvervsskolerne må skære ned før reform

Ifølge undervisningsminister Christine Antorini (S) vil en del af de 980 millioner kroner, der spares på finansloven i 2014, blive ført tilbage til uddannelserne i den kommende erhvervsskolereform. Men det kan erhvervsskolerne ikke budgettere med, siger en række erhvervsskoleledere til avisen.

Ifølge Anne Vang, der er erhvervsuddannelsesdirektør på Niels Brock, er skolerne nødt til at tage konsekvenserne af nedskæringerne på erhvervsskolerne, da de ikke kan »drive skole på gyldne løfter og flotte ord«.

På Erhvervsskolen Nordsjælland har direktør Inge Prip også svært ved at se, hvordan et tabt taxametertilskud på godt fem millioner kroner næste år ikke vil føre til mindre undervisning.

»Selv om pengene bliver ført tilbage i forbindelse med erhvervsskolereformen, er der ingen sikkerhed for, at vi kan bruge pengene til undervisning,« siger hun.

Også Leif Bille, der er direktør på erhvervsskolen TEC, er bekymret:

»Det eneste, vi ved nu, er, at der er sat stort set det samme af til reformen, som vi skal spare, men vi kan jo ikke fyre folk fra den ene dag til den anden«.

Christine Antorini mener ikke, at der er grund til bekymring fra skolernes side.

»Skolerne kan roligt budgettere med, at de får pengene fra omstillingsreserven tilbage. Det har jeg flere gange sagt, at de vil få,« skriver hun i en mail til Information.

 

Dagens Gossip