Eriksen: Jeg bliver jordet

Ajax-profilen Christian Eriksen virker glad og fyldt med overskud til landsholdstræningen i Helsingør. Men i perioder har det været hårdt, når medierne har kritiseret midtbanespillerens præstationer.

Landstræner Morten Olsen har klaget over, at medierne har "ødelagt" Eriksen, fordi forventningerne er blevet skruet for højt op. Så store ord vil Eriksen ikke bruge, men han er delvist enig i analysen.

- Det tror jeg nok, der var. Når det gik godt, så blev de forventninger indfriet. Det så man også. Men i lidt mindre gode perioder er man selvfølgelig blevet hakket ned. Det hører åbenbart med til det.

- Men jeg føler ikke, jeg er blevet ødelagt, siger Eriksen.

Landsholdets stjernespiller på den offensive midtbane mener, at de mange somre med VM-, EM og U/21-slutrunder har tæret hårdt på kræfterne, selv om det er svært at pege på, hvor det begyndte at gå skævt.

- Jeg ved ikke, hvornår det gik galt. EM var hårdt, U/21-EM var ikke halvt så hårdt. Efter en slutrunde som EM skal man lige op i gear, og det er svært at spille til et 10-tal hver gang, forklarer Eriksen.

Morten Olsen er bekymret for, at forventningerne til FC København-kometen Andreas Cornelius kan blive skruet lige så højt op og være med til at ødelægge ham på samme måde som Eriksen.

Men sådan tror 20-årige Eriksen ikke, at det vil gå, men han vil gerne hjælpe sin et år yngre landsmand, hvis han får brug for et godt råd.

- Cornelius skal nyde det. Jeg kan godt give ham nogle fif, men jeg tror sagtens, han kan håndtere det. Han har nogle gode folk omkring sig, mener Eriksen.

Danmark skal fredag møde Bulgarien på udebane i VM-kvalifikationen, mens Italien venter fire dage senere i Milano.

 

Dagens Gossip