Eriksen og Co skal hævne FCK-overmænd

De seks danskere i Ajax-truppen får til foråret mulighed for at revanchere FC Københavns exit af Europa League.

Den hollandske danskerklub har nemlig trukket Steaua Bukarest i første knockoutrunde af turneringen.

Rumænerne vandt FC Københavns Europa League-gruppe efter at have klaret uafgjort 1-1 i den sidste og afgørende kamp i Parken i begyndelsen af denne måned.

Skulle Ajax klare den forhindring, kan der vente en langt større mundfuld i ottendedelsfinalen.

Klik her og bliv ven med dagens.dk på Facebook - så får du alle de gode nyheder

Her skal holdet nemlig møde vinderen af duellen mellem Sparta Prag og de regerede Champions League-vindere fra Chelsea, som er blandt favoritterne til at nå rigtigt langt, medmindre London-klubben nedprioriterer turneringen til fordel for Premier League.

Liverpool har allerede i denne sæson stiftet bekendtskab med russisk fodbold i form af Anzhi Makhachkala, og Daniel Aggers klub får mulighed for at udvide kendskabsgraden, når holdet i to kampe møder Michael Lumbs snart forhenværende klub, Zenit St. Petersborg.

Et enkelt danskeropgør bød lodtrækningen også på. Brian Hamalainen og Genk står over for William Kvist og Stuttgart, der også var i gruppe med FC København.

En andet interessant duel bliver Tottenhams kampe mod de franske pokalmestre fra Lyon, der i øjeblikket ligger nummer to i Ligue 1.

Vinderen af de to kampe sammenlagt får den tvivlsomme fornøjelse at møde vinderen af mødet mellem italienske Inter og CFR Cluj fra Rumænien.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip