Esbjerg Byråd lukker to skoler i sommeren 2014

Der er ellers normalt masser af protester, når politikerne går ind og lukker skoler. Men sådan er det ikke i denne sag, hvor byrådet i Esbjerg her til aften besluttede at lukke to skoler.

Det drejer sig om Blåbjerggårdskolen og Vestervangskolen i Gjesing, der begge lukkes i august 2014.

Når protesterne er udeblevet i denne sag er det fordi, at det er de to skolers bestyrelser, der selv er kommet med forslaget om at lukke skolerne, og i stedet etablere en helt ny på Vestervangskolens område.

- Det er jo noget vi her i byrådet ikke er vant til, sagde formanden for Børn- og Familieudvalget, Hans Erik Møller (S), om de manglende protester.

Han betegnede samtidig projektet som meget spændende, og fastslog at den nye skole skal have et nyt navn – netop for at signalere, at der er tale om noget helt nyt.

- Det indgyder stor respekt, når skolebestyrelser selv kommer med så visionært et forslag, lød det anerkendende fra Kurt Jakobsen, (V).

Og formanden for Teknik- og Forsyningsudvalget, Freddie Madsen, (DF), lovede at man nok skal nå at blive færdige med byggeriet til august næste år.

- Og så er vi jo ellers normalt imod skolelukninger i Dansk Folkeparti, men den her er jo svær at være imod, sagde han.

Den nye skole får til huse i den udbyggede Vestervangskolen i Gjesing, og der bliver plads til 55 klasser. Prisen for ombygningen er 35 millioner kroner.

Et enigt byråd står bag opbakningen til projektet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip