Esbjerg erkender racisme og skrider ind

Der er ikke længere den mindste tvivl om, hvem de upassende "sorte svin"-tilråb tirsdag aften i skøjtehallen i Esbjerg var rettet imod.

Under en infight mellem Esbjergs Dennis McCauley og Sønderjyskes farvede spiller Jordan Owens røg sidstnævntes hjelm af. Herefter begynder en gruppe Esbjerg-fans at råbe "sorte svin". Og tilråbene var møntet på Owens - ikke en af kampen dommere.

- Det opstår i den situation, hvor hjelmen ryger af Sønderjyske-spilleren. Sådan opfatter vi det også her i Esbjerg, og det har ikke noget med dommeren at gøre, siger Esbjerg-direktør Søren Poulsen.

Han kalder situationen uacceptabel og slår fast, at der skal slås ned på folkene bag råbene, hvis det er muligt. Sammen med den officielle fanklub vil direktøren forsøge at finde de skyldige, og klubben tager afstand til episoden på sin hjemmeside.

I yderste konsekvens kan det ende med, at nogle fans bliver nægtet adgang til skøjtehallen, men først vil direktøren forsøge at finde ud af, hvordan og hvorfor episoden opstod.

- Som jeg indtil videre er orienteret, er der ikke nogen, der bevidst har stået og forsøgt at udbrede det her. Jeg vælger at tro, at det er en ting, der opstod som en tanketorsk i kampens hede, og så er folk faldet i. Vi går videre og må se, hvor langt vi når.

Sønderjyske vandt kampen 4-2, men episoden omkring de racistiske tilråb har chokeret sønderjyderne. Derfor har klubben onsdag valgt at rette henvendelse til såvel Esbjerg som til Danmarks Ishockey Union.

Ikke for at fremprovokere en bøde eller anden straf - men for at få fokus på den uheldige episode.

- Vi er selvfølgelig chokerede over det, der er sket og tager dyb afstand til de tilråb, der var. Da vi spillede på udebane er det ikke os, der har mulighed for at sanktionere, siger sportschef Søren Stockfisch.

- Det tilkommer hjemmeholdet, og jeg er da helt overbevist om, at alle klubber og unionen har helt samme holdning til, at det tager vi den dybeste afstand til.

- Jeg håber på, at Esbjerg vil bruge tid og ressourcer på at komme til bunds i det her og hvis muligt finde de implicerede og finde frem til de rette sanktioner, siger den sønderjyske sportschef.

 

Dagens Gossip