Esbjerg får ros for værtsskab for landsstævne

23.500 danskere tog del i arrangementet, der begyndte torsdag og sluttede med et stort afslutningsshow søndag.

»Vi har foldet hele farvepaletten ud. I har hver især sammensat jeres program, og at dømme efter jeres smil og stemningen, så har vi haft et rigtig godt landsstævne,« sagde formand for DGI, Søren Møller, ved stævnets afslutning.

Kulturminister Marianne Jelved (R) udtrykte anerkendelse af den store indsats, som op mod 3.700 frivillige udførte bag kulisserne.

»I har løbet, danset og spillet bold til den store guldmedalje. I har bevæget jer mentalt og socialt, og I har prøvet nye idrætter. De mange frivillige har taget ansvar for at bevæge fællesskabet. Det har de gjort på landsstævnet, og det gør de hver eneste dag i foreningerne,« sagde Marianne Jelved.

Efterfølgende var der stor ros til Esbjerg for rollen som værtsby.

»Vi havde på forhånd håbet på meget, men det er gået endnu bedre, end vi havde håbet på. Vi har haft travlt, og vi burde måske have været lidt bedre til at selv at nyde festen i øjeblikket,« siger DGI-direktør Søren Brixen til Jydske Vestkysten.

DGI-formand Søren Møller siger, at det ikke nødvendigvis er et farvel, men snarere et »på gensyn« til Esbjerg.

»Byen har størrelsen og fantastiske faciliteter, og alt har fungeret perfekt, så mon ikke vi booker os ind igen om 20-30 år i Esbjerg,« siger Søren Møller.

Esbjergs borgmester Johnny Søtrup (V) er tydeligt stolt over et veloverstået stævne.

»Vi ville lave en stor fest for både deltagere og borgere, og det gjorde vi. Vi fik afleveret et positivt indtryk af byen, og det dejlige vejr gjorde, at alle tog del i festen. Til Aalborg, der skal være vært i 2017, kan jeg kun sige: Glæd Jer!,« siger Søtrup ifølge jv.dk.

Næste landsstævne finder sted om fire år, nærmere betegnet den 6.-9. juli 2017, i Aalborg.

 

Dagens Gossip