Esbjerg føler sig uovervindelig: Det kører for os

Esbjerg har med ekspresfart rykket sig væk fra den neglebidende Superliga-bundkamp, der tæller op til seks hold, og fredag satte man med en udebanesejr over AGF endnu en streg under, at man bare vil overleve.

Selv om holdet blev presset i bund, blev der for 12. gang i denne sæson ikke scoret imod dem, og da man i slutminutterne scorede og hentede den tredje 1-0-sejr på stribe, er vestjyderne nu hele otte point fri fra nedrykningsstregen.

- Sejre giver selvtillid, og vi tror ikke, vi kan tabe i øjeblikket. Jeg ved ikke, om det var en fortjent sejr, men vi tror på det til det sidste, som vi også har gjort i de andre kampe. Det kører for os i øjeblikket, og vi rider på en bølge, sagde Esbjergs træner, Jess Thorup, til TV3 Sport. 

Kampen igennem var AGF ved flere lejligheder tæt på at tage føringen, men som så mange andre hold i Superligaen var det en umulig opgave at score på Lucas Hradecky, kunne træner Peter Sørensen konkludere.

- Spillerne gjorde, hvad de kunne hver især. Jeg synes, vi var bedst mellem felterne, men de havde også chancer, selv om vi var bedst i forhold til præstation og indsats. Der var jeg tilfreds, men vi må konstatere, at det blev til Esbjerg-sejr, sagde Peter Sørensen.

AGFs overvægt af spil på banen var også noget, Jess Thorup bed mærke i og pointerede over for sine spillere.

- Jeg kan huske, at jeg blev småhæs i pausen, fordi jeg ikke var tilfreds med vores indsats. Vi skulle lægge til på vores præstation, og så skulle der ikke så meget mere til. Vi manglede bare at lægge lidt mere på, og det synes jeg til dels, at vi gjorde i anden halvleg, sagde Jess Thorup.

Han forklarer Esbjergs efterhånden flotte sæson med, at man tog ved lære, da klubben rykkede ned for to sæsoner tilbage.

- Det har været en lang proces, der startede, da vi rykkede ned. Vi besluttede, at vi ville give plads til nogle af vores egne unge - selvfølgelig krydret med erfarne spillere som Hans Henrik Andreasen og Magnus Lekven - og vi viser igen i dag, at det virker. Vi bliver selvfølgelig også lidt presset, men vi har også en god målmand, sagde han med et smil.

Esbjerg ligger efter kampen og før rundens andre kampe på syvendepladsen i Superligaen - fire point fra OB på fjerdepladsen, som giver adgang til Europa League-kvalifikationskampe.

 

 

Dagens Gossip