Esbjerg Havn sætter rekord for tredje år i træk

Væksten fortsætter for Esbjerg Havn, der med årsregnskabet for 2013 sætter rekord for tredje år i træk. Årets resultat endte på 78 millioner kroner mod 60,1 millioner i 2012. Omsætningen steg med 25 procent til 215,5 millioner kroner, mens det ordinære resultat steg tre procent til 62,1 millioner kroner.

Fremgangen skyldes blandt andet en høj aktivitet på havvindmølleområdet, hvor der i 2013 blev udskibet møller med en kapacitet på 1,6 gigawatt fra Esbjerg Havn. Det svarer til den samlede kapacitet, der blev installeret i hele Europa i samme periode. Der var også fremgang på olie/gas-området, og året bød på en række nye ro-ro-ruter.

Esbjerg er i dag en førende nordeuropæisk havn

- 2013 har været endnu et forrygende år for Esbjerg Havn, hvor vi høster gevinsterne af vores investeringer de seneste år. Vi oplever en stærk efterspørgsel på alle vores faciliteter og de nye arealer i Østhavnen, som vi åbnede i 2013, siger direktøren for Esbjerg Havn, Ole Ingrisch.

Esbjerg Havns investerede i 2013 130,5 millioner kroner i udbygningen af havnen. Dermed når de samlede anlægsinvesteringer for de sidste fem år op på 803 millioner kroner.

Årets resultat bekræfter den stærke position, som havnen og havnens virksomheder indtager på markedet i dag, understreger havnens bestyrelsesformand, Flemming Enevoldsen.

Ny strategi fastholder kursen

Esbjerg Havn har nu lagt sin strategi for de næste ti år og holder fast i ro-ro, olie/gas og havvind som fundamentet for forretningen. For at forløse potentialet styrker havnen samtidig sit arbejde med kundedrevne løsninger, og havnens organisation bliver oprustet med tre nye funktionsdirektører.

 

Dagens Gossip