Der er tale om et nyt internationalt samarbejde mellem EfB fodbold, Vestervangskolen og Esbjerg Kommune. Det betyder, at talentudviklingen i Esbjerg går nye veje i udviklingen af regionens talenter.
Knud Jager Andersen, formand for Kultur & Fritidsudvalget, ser perspektiver i projektet:
Jeg er glad for, at det er lykkedes at skabe dette unikke internationale samarbejde. Via EU-Lifelong Learning Programmet er det lykkedes at komme igennem nåleøjet for vores netværk, som omhandler skole, klubber og kommunen. Det er et visionært samarbejde, som vi håber at kunne få stor nytte af i fremtiden.
Eliteidræt Esbjerg, eliteidrætsklubber og uddannelsesinstitutioner har opbygget en elitemodel, som sikrer eliteidrætsudøvere fra 7. kl. til universitet fleksible muligheder for at kombinere uddannelse og eliteidræt. Modellen har ca. 200 eliteidrætsudøvere tilknyttet fra 7. kl. og opefter til universitetsniveau.
Store forventninger
På Vestervangskolen 7. kl. – 10. kl. er der i skoleåret 2012/13 i alt 131 elever fordelt på 10 idrætsgrene.
- Som skole forventer vi os meget af dette samarbejde – jeg var med, da vi første gang mødte den engelske skole til et EU-netværksmøde i Ungarn. Vi glæder os meget til at møde og udveksle erfaringer om deres såkaldte Life-skills programmer, som giver konkret redskaber til, hvordan karrieren kan planlægges mest hensigtsmæssigt for atleter. Sat på spidsen er Esbjerg god til de ting, der foregår på banen, og Exeter er stærk på de ting, der foregår uden for banen. For at binde det rigtigt sammen har vi valgt en arbejdstitel omhandlende ”Holistic Sports Leadership for Life”, fortæller Morten Basse, der er lærer på Vestervangskolen og fysisk træner i netværket.
Besøg og genbesøg
Der er planlagt i alt 4 besøg til Esbjerg og 4 genbesøg til Exeter College, som ligger i Devon County, Sydengland. Det er tanken, at begge netværk skal udveksle ideer og dele viden om centrale udfordringer i forhold til at kunne kombinere eliteidræt og uddannelse for unge atleter.