Esbjerg Kommune: Hjælp til selvhjælp med ny teknologi

Welfare Denmark og Esbjerg Kommune udvikler sammen med en række samarbejdspartnere et it-system, som kan understøtte hjælp til selvhjælp i den kommunale pleje- og rehabiliteringsindsats.

Systemet bygger videre på Welfare Denmarks produkt, Virtuel Genoptræning. Et produkt, som gør det muligt for borgere visiteret til genoptræning at træne individuelt hjemme via en skærm med et integreret Kinect-kamera.

Nu udvides løsningen fra udelukkende at være en træningsenhed til at være en komplet trænings-, kommunikations- og dokumentationsenhed til brug hos borgeren i forbindelse med en lang række rehabiliteringsforløb.

Den nye løsning skal effektivisere og sikre kvaliteten af rehabiliteringsforløbet og gøre det lettere at inddrage og kommunikere med borgere såvel som pårørende.

En platform for innovation
Det fælles initiativ skal bidrage til at løse fremtidens udfordringer på sundhedsområdet og samtidig understøtte lokal innovation og vækst:

- Vi kan som kommune ikke gøre det alene, men vi kan facilitere udviklingen af løsninger. Vi ser det som en af vores vigtigste roller at tilvejebringe en platform for innovation. Vi skal i fællesskab udvikle en innovativ offentlig sektor, der skaber kvalitet, effekt og fælles ansvar, siger direktør for Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune, Arne Nikolajsen og fortsætter:

- Det kræver ledelse, læring, innovation, kommunikation og samarbejde mellem Esbjerg Kommune, virksomhederne, uddannelsesinstitutionerne med borgernes behov i fokus, slutter Arne Nikolajsen.

Nye erhvervs- og vækstmuligheder
Welfare Denmark har fået godt 6,9 millioner kroner i tilskud fra Fornyelsesfonden.

- Med støtten kan vi optimere fremdriften i projektet med yderligere kvalitet og intensitet samt ikke mindst fremdrift med respekt for den organisatoriske mangfoldighed i de respektive kommuner, siger direktør for Welfare Denmark, Ulrik Møll.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip