Esbjerg Kommune risikerer tæsk for misbrug

Forældre til tre misbrugte børn i den såkaldte Esbjerg-sag har stævnet kommunen for at have svigtet børnene.

Esbjerg Kommune har modtaget en stævning fra forældrene.

Sagen vil blive fulgt tæt af advokat Susan Sørensen, der repræsenterede den ældste og mest udsatte pige i sagen fra Rebild, hvor faren misbrugte familiens syv børn over en lang årrække.

- Vi følger med i den for at se, hvad er sker. Det er klart. Om det er noget, vi går ind i, det ved jeg ikke endnu. Det har vi ikke drøftet, siger Susan Sørensen.

Forældrene fra Esbjerg kræver 50.000 kroner af kommunen til hver af de tre piger, der blev ofre i en stor misbrugssag, hvor en mand sidste år blev dømt for voldtægter, trusler og groft seksuelt misbrug af otte børn helt ned til seks års alderen.

- Det er en meget principiel sag, siger borgmester Johnny Søtrup (V) til DR's nyhedsmagasin om stævningen.

Esbjergs borgmester oplyser, at kommunen nu vil nærlæse stævningen i tæt samarbejde med KL. Det vil nemlig være første gang, at en kommune bliver stævnet i sådan en sag.

Efter Rebildsagen var afsluttet ved retten, opgav de syv søskende at føre erstatningssag mod Rebild Kommune for ikke at have handlet i tide og dermed afværget deres fars voldsomme overgreb.

Børnene havde fået nok af retssager. Det var hårdt at komme igennem sagen, og derfor blev erstatningssagen mod kommunen parkeret.

Forventningen er, at hvis man griber ind over for Esbjerg, vil man måske også være tvunget til at gribe ind over for en række andre kommuner i Danmark.

 

 

Dagens Gossip