Esbjerg Kommune tager godt imod tilflyttere

Der er netop opslået en nyoprettet stilling som bosætningskoordinator, der i praksis kommer til at byde tilflytterne velkommen og sørge for, at de falder godt til.

Tilflytterservicen består af et større team, der alle arbejder på at gøre livet lettere både for de danske og udenlandske tilflyttere.

Hjælp til det hele
Med den nye tilflytterservice vil tilflyttere fremover opleve, at det kun er nødvendigt at henvende sig eet sted. Det er selvfølgelig især en stor hjælp, hvis man ikke taler dansk, men alle skal opleve, at man kan få hjælp til det hele.

Tilflyttere kan for eksempel få hjælp til de praktiske formaliteter i forbindelse med tilflytning, opskrivning til børnepasning og skoler, boligsøgning, ægtefællejobs, sociale netværk, kommunens foreningsliv, sprogundervisning og meget andet.

- Jeg er sikker på, at det har afgørende betydning for tiltrækningen af nye borgere, at alle faser i forbindelse med en flytning er i orden. Derfor oplyser vi først alle interesserede om det gode liv i Esbjerg Kommune, dernæst sørger vi for en hjertelig velkomst, og sidst men ikke mindst tager vi et medansvar for, at vores tilflyttere falder godt til her og også har noget at tage sig til efter fyraften, siger borgmester i Esbjerg Kommune, Johnny Søtrup.

Den nye tilflytterservice kan både ydes personligt på Esbjerg Rådhus, men selvfølgelig også på mail og telefon – også uden for den almindelige åbningstid. Desuden vil bosætningskoordinatoren kunne ”rykke ud” hvis en virksomhed for eksempel har ansat flere udenlandske medarbejdere, der har brug for råd og vejledning.

Danmarks EnergiMetropol
Den store vækst i energisektoren medfører en øget efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft, og Esbjerg Kommune håber med den særlige indsats at kunne give kommunens virksomheder – både i og udenfor energisektoren – de bedste vilkår for at rekruttere.

- Jeg er ikke i tvivl om, at vores kommune har noget for enhver smag, og derfor er jeg utrolig glad for at vi nu kan lancere en tilflytterservice, hvor vores bosætningskoordinator står klar til at hjælpe vores tilflyttere med at finde de tilbud, der netop falder i deres smag, siger borgmester Johnny Søtrup.

Bosætningskoordinatoren forventes at starte midt på foråret.

 

Dagens Gossip