Esbjerg og Ringkøbing-Skjern i samarbejde om sosu-elever

Ringkøbing-Skjern Kommune indgik tilbage i foråret et samarbejde med Social- og Sundhedsskolen i Esbjerg, og det gjorde man for at tiltrække flere dygtige sosu-elever til kommunen.

- Vi er en stor kommune, og vi ved, at mange af de potentielle ansøgere har langt at køre; særligt i den sydlige del af kommunen Derfor indgik vi et samarbejde med Esbjerg, siger uddannelsesansvarlig Birthe Nyrup Dahl.

Og netop nu er de første fem elever fra Esbjerg i gang med deres første praktik i kommunen. Én af dem er 31-årige Helena Nielsen, der er i praktik på Hoven Plejehjem.

Hun har tidligere arbejdet i Hjemmeplejen i Tarm, men har gennem længere tid ønsket at uddanne sig.

- Det er en særdeles spændende uddannelse, hvor der hele tiden er nye ting, som man skal forholde sig til. Jeg havde hørt om uddannelsen i Esbjerg, og så det som en rigtig god mulighed, sigerHelena Nielsen, der oprindelig kommer fra England, men som nu er bosat i Tarm.

Birthe Nyrup Dahl betegner samarbejdet med skolen i Esbjerg som så stor en succes, at hun allerede nu er på udkig efter nye elever.

- Der er igen tre pladser til marts. Indtil videre har vi modtaget fem ansøgninger, og der er ansøgningsfrist til den 10. januar, så man kan stadig nå at komme i betragtning. De enkelte ansøgninger bliver bedømt efter fristen, siger Birthe Nyrup Dahl.

 

Dagens Gossip