Esbjerg tager stort hop op ad

Superligaforåret blev mandag aften skudt i gang på den jyske vestkyst, da Esbjerg slog AGF med 2-1 i et dramatisk opgør.

Jesper Lange blev matchvinder med den afgørende scoring et kvarter før slutfløjt.

Esbjerg-angriberen var blevet skiftet på banen få minutter tidligere i et forsøg på at sikre hjemmeholdet alle tre point.

Jesper Lange gjorde, hvad han skulle, da han modtog en aflevering fra Peter Ankersen på højrekanten i forbindelse med et kontraangreb. Lange hoppede højest og dirigerede eminent bolden nedad, så den gik i mål ude ved den fjerneste stolpe.

Esbjerg kæmpede godt og var generelt dygtige til at komme frem til afslutninger. Efter en lille halv time kunne tilbagevendte Hans Henrik Andreasen gøre det til 1-0, da han næsten fra målstregen fik headet et hjørnespark i mål.

AGF-målmand Steffen Rasmussen burde have bokset bolden ud ad farezonen, men keeperen kunne ikke komme hen til bolden i det befolkede område foran AGF-målet.

Gæsterne fra Aarhus har dog ikke trænet hele vinteren for at tabe uden kamp. AGF-spillerne fightede godt og producerede ligesom Esbjerg masser af afslutninger. Det var derfor ikke ufortjent, at Mate Vatsadze kunne udligne midtvejs i anden halvleg.

Georgieren opsnappede et forfejlet AFG-forsøg i Esbjergs straffesparkfelt og helt udækket kunne han dreje rundt om sig selv og udligne til 1-1.

Esbjerg rykker med sejren væk fra nedrykningspladserne og op på niendepladsen foran Brøndby, Silkeborg og Sønderjyske. AGF indtager sjettepladsen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip