Esbjerg-træner fokuser stadig på Superliga-overlevelse

De var så godt som dømt ude allerede efter otte spillerunder i Superligaen, hvor de kun havde skrabet tre sølle point sammen. Det lignede en overvintring under nedrykningsstregen, men de fik med nød og næppe kæmpet sig op på en tiendeplads efter tyve runder.

Meget er siden hændt i Esbjerg fB.

Klubben indtager i øjeblikket tabellens sjetteplads og har netop spillet sig i finalen i landspokalturneringen. men på trods af succesen, så tør cheftræner Jess Thorup ikke vide sig alt for sikker på klubbens situation.

- Vi mangler stadig at få nogle point på kontoen, så vi kan være 100 procent at være sikker på overlevelse, det lyder måske lidt beskedent, når man er tæt på at opnå noget stort, men det er jo det, det hele handler om - overlevelse, siger Jess Thorup.

Selvom Esbjerg tidligere i denne sæson flere gange er blevet udnævnt som en af favoritterne til at rykke ud af Superligaen, så har stemningen aldrig fejlet noget, selvom klubben har været og fortsat er truet af nedrykningsstregen, som de i øjeblikket befinder sig otte point fra.

- Vi har hele tiden haft troen på det. Nogle sagde, at vi var naive, men vi har fundet balancen og det udmønter sig nu i point. Og det er klart, at som det går nu, så går hverdagen nemmere. Selvom vi nu har spillet seks kampe på tyve dage, så gør det mentale overskud, vi har, at vi glemmer, at vi er trætte og brugte. Alle sejrene opvejer det hele, lyder det fra Thorup.

Den 43-årige cheftræner, der skifter Esbjerg fB ud med U21-landsholdet, når sæsonen er slut, har sin koncentration rettet mod overlevelse i den bedste danske række, mens pladsen i pokalfinalen er en ekstra bonus for holdets stærke indsats i foråret.

- Hele målet for året er overlevelse. Det er hele fundamentet for klubbens eksistens. Men vi har også hele tiden haft det mål for øje, at vi gerne vil i pokalfinalen. Det må gerne være den der fjer i hatten, som er ved siden af det hårde program i ligaen, hvor vi kun tænker point og tabel. Her var noget, hvor vi kunne gå ud og spille lidt mere frit, siger Thorup, der selvklart glæder sig over torsdagen triumf mod Brøndby i semifinalen.

Esbjerg møder FC Midtjylland på mandag i Superligaens 28. runde, mens de spiller pokalfinale i Parken i København mod Randers FC på Kristi Himmelfarts Dag d. 9. maj.

 

Dagens Gossip