Esbjerg vil bygge strandpark og ny lystbådehavn til 400 mio. kr.

Det var byrådet i Esbjerg, der mandag besluttede at købe et 128.000 kvadratmeter stor areal af Esbjerg Havn.

Planen er at bygge Esbjerg Strand, der samlet vil løbe op i 400 millioner kroner.

I første omgang køber kommunen havnearealet nord for Molevej, og her skal blandt andet opføres en lystbådehavn.

Realiseringen af hele Esbjerg Strand projektet er altså anslået til at koste omkring 400 millioner kroner, og ud over basisudgaven indeholder visionen også en grund til et nyt kunstmuseum, etablering af badestrande og et havnebad.

En basisudgave af Esbjerg Strand indeholdende areal til domicilbyggeri, lystbådehavn og en forlængelse af H. E. Bluhmesvej er i august 2011 anslået til at koste ca. 100 mio. ekskl. byggemodning af domicilarealet.

- Denne udgift forventes helt eller delvist på sigt at blive finansieret af salget af domicilgrundene. Beslutningen af købet er samtidig en beslutning af at arbejde videre med projektet ”Esbjerg Strand” på området, idet der i købsaftalen ligger en forpligtelse for kommunen til hurtigst muligt at gennemføre en nødvendig lokalplanændring for området og en såkaldt VVM undersøgelse (Vurdering af Virkninger på Miljøet) af projektet. Og herefter forpligter Esbjerg Kommune sig til at arbejde for hurtigst muligt at virkeliggøre Esbjerg Strand projektet, oplyser Esbjerg Kommune.

Købssummen for arealet er fastsat til 17,6 mio. kr. Når lokalplanen og VVM-redegørelsen foreligger, kommer hertil en andel af anlægsomkostningerne til en nødvendig forlængelse af H. E. Bluhmesvej på 17,2 mio. kr. og efterfølgende anlægsudgifter til en basismarina og byggemodning af arealerne.

 

Dagens Gossip