Esbjergs sejrsrus fortsætter: Sejr over AaB

Esbjerg ligner efterhånden et hold, der er meget tæt på at undgå nedrykning i Superligaen. Mandag blev det til tre gode point hjemme mod AaB med en 1-0-sejr, og vestjyderne har nu otte point ned til Sønderjyske, Silkeborg og Brøndby, der spiller senere mandag.

Der skulle dog et kæmpe drop fra AaB's målmand Nicolai Larsen til, før Esbjerg kunne tage sejren i en kamp, der var fattig på store chancer. På et frispark til Esbjerg kiksede den unge AaB-målmand fuldstændig, og derfor måtte AaB rejse hjem til Aalborg uden point.

Det var ikke nogen stor fodboldkamp, tilskuerne på Blue Water Arena fik at se i det flotte forårsvejr. Begge hold kom ellers friskt fra start, og det gav gode muligheder i begge ender. Efter 11 minutter burde Kenneth Fabricius have bragt hjemmeholdet foran, da han blev spillet helt blank af Hans Henrik Andreasen, men Fabricius tog et alt for langt træk, og bolden endte i hænderne på AaB's målmand, Nicolai Larsen.

Som halvlegen skred frem faldt tempoet dog gevaldigt, og kampen blev mere rodet. Ingen af holdene var i stand til at skabe de store chancer. AaB begyndte at sætte sig mere på spillet og var tættest på at bringe sig foran. Især på dødbolde var de farlige og Lukas Hradecky måtte diske op med en klasseredning på et hovedstød fra Kenneth Emil Petersen for at holde Esbjerg inde i kampen.

I anden halvleg forsøgte Esbjerg at lægge spillet lidt om og spille mere direkte, og det gjorde dem meget farligere. Det gav altså gevinst efter små 70 minutter, hvor Esbjerg fik frispark lidt uden for feltet. Sebastian Andersen sparkede stenhårdt på målmand Nicolai Larsen, der forsøgte at bokse bolden væk. Han ramte dog helt ved siden af, og bolden dumpede i mål bag ham.

For AaB betyder nederlaget, at de taber vigtige point i kampen om fjerdepladsen og Europa League-kvalifikation, efter OB søndag vandt mod Horsens. OB er nu et point foran AaB, der dog har en udsat kamp mod FC Nordsjælland i baghånden.

 

Dagens Gossip