Eskild Ebbesen modtager rosporstens fornemmeste pris

Eskild Ebbesen bliver lørdag i Schweiz hædret med rosportens største pris.Fem gange vandt han OL-medalje. Og nu bliver Eskild Ebbesen hædret med rosportens største pris: Thomas Keller Medal.

Det er både første gang en letvægtsroer og en dansker modtager Thomas Keller Medal. Eskild Ebbesen modtager hæderen - og en 18 karat guldmedalje - ved en gallamiddag lørdag i schweiziske Luzern i forbindelse med sæsonens tredje World Cup-stævne i roning.

- Det er en kæmpe anerkendelse at modtage denne pris. En stor del af mit liv har drejet sig om at være i den proces, det er at arbejde frem mod de store mål og vinde OL-medaljer sammen med mine holdkammerater, og det har været en stor oplevelse at være en del af de forskellige hold og kæmpe sammen om et fælles mål, som jo er lykkedes mange gange. Det er stort at være med til OL, men det er naturligvis endnu større, når det lykkes at vinde, siger Eskild Ebbesen og tilføjer:

- En del af motivationen, når det er hårdt i den daglige træning, er jo, at når man gør det godt, følger der som regel også noget godt med, og det er dejligt at blive inviteret til Luzern og modtage denne pris. Dels på baggrund af mine resultater, men også på grund af sportsånden, og det er fantastisk at blive anerkendt for det. Jeg glæder mig meget til at være på tilskuerpladserne og se kaproning uden selv at skulle præstere og være på, siger Ebbesen, der glæder sig over, at ro-karrieren nu for alvor er slut.

- Det bliver mærkeligt at sidde i flyveren til Luzern og få en kop kaffe og spise en kage - det er blevet sprunget over rigtig mange gange! Thomas Keller Medal bliver givet inden for fem år efter ens karriere er sluttet, så nu tror de på, at jeg er stoppet, siger letvægtsroeren Eskild Ebbesen med et grin - og uden at skulle tænke på at vægten skal ramme 72,5 kg mere.

 

Dagens Gossip