Et enkelt glas rødvin gør dig mere lækker

Talegaverne kan mildest talt forsvinde lidt i takt med, at man bliver småsnalret.

Men det er faktisk ikke kun overtalelsesevnerne i forhold til det modsatte køn, der går fløjten, når man indtager meget alkohol. Din objektive skønhed bliver faktisk også mindre.

Det tyder et studium fra University of Bristol i hvertfald på ifølge Videnskab.dk.

Her meldte 40 studerende sig frivilligt til et forsøg, hvor de indtog et par glas vin i videnskabens navn. Forskerne fotograferede de studerendes ansigter før de havde drukket og efter hver drink.

Læs også: 5 grunde til, at du skal tage et glas rødvin her til aften

Det gjorde de for at se, hvordan forsøgspersonernes ansigt ændrede sig.

Derefter blev en anden gruppe studerende bedt om at vurdere, hvor attraktive personerne på billlederne var i takt med, hvor meget alkohol “modellerne” havde fået inden for vesten.

- Det tyder på, at folk betragtes som mere attraktive, når de har drukket en lille mængde alkohol. Men hvis de fortsætter med at drikke alkohol, stopper man med at betragte dem som mere attraktive end før, siger Marcus Munafò, der er professor i biologisk psykologi ved universitetet i Bristol og projektets forskningsleder.

Læs også: Ny forskning: Rødvin kan være slankende

Grunden til, at man tilsyneladende bliver mere attraktiv for det modsatte køn af et enkelt glas vin, er dog uklar.

Forskningslederen mener dog, at det kan hænge sammen med, at man får rødere kinder, og at pupillerne udvider sig, når man tager et enkelt glas vin.

 

Dagens Gossip