Et fedt - ufedt danskerbrag i EHF Cup

Skrevet af BNB

26/03/2013

Mest læste i dag

Fire indbyrdes opgør på en måned.

Det er, hvad spillerne fra håndboldklubberne KIF Kolding København og Team Tvis Holstebro kan se frem til.

Det står klart, efter der tirsdag blev trukket lod til kvartfinalerne i den europæiske klub-turnering EHF Cup. Og da KIF Kolding København og Team Tvis Holstebro allerede er sat til at mødes i slutspillet om det danske mesterskab, så venter der altså i alt fire indbyrdes kampe klubberne i mellem.

Udsigten til at stå overfor Team Tvis Holstebro i EHF Cup, passer KIF Kolding Københavns træner glimrende.

- Det er på alle fronter glædeligt. For dansk håndbold er det rigtig fint at vide, at vi får en klub med i Final 4. Det giver masser af gode europæiske point, som vil være brugbare fremover. Samtidig er der i lodtrækningen også et fint perspektiv for vores eget hold, siger Peter Bredsdorff-Larsen.

Selvom KIF Kolding København vandt grundspillet i herrernes hjemlige håndboldliga, så vil han ikke på forhånd at påtage sig rollen som favorit til at avancere videre til Final 4.

- Jeg går ikke så meget op i, hvem der er favoritter. Jeg håber selvfølgelig på, at vi over de to kampe viser, at vi rummer mere kvalitet end Team Tvis Holstebro. Men de har de seneste år vist, at de spiller med en enorm fysik og har et meget homogent hold, siger Peter Bredsdorff-Larsen.

Glæden over et regulært dansker-brag i EHF Cup er dog til at overse hos Team Tvis Holstebros træner Klavs Bruun Jørgensen.

- Oplevelsesmæssigt bliver det lidt kedeligt, siger han og skyder straks favoritrollen over på KIF Kolding Købehavn.

- De er favoritter, og den rolle tror jeg også godt, de vil påtage sig for én gangs skyld, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Den var Peter Bredsdorff-Larsen altså ikke meget for at tage på sig?

- Ha ha nej OK, men han er jo også en tøsedreng, driller Team Tvis træneren, før han tilføjer:

- Vi vidste, det ville blive svært, uanset hvem vi skulle møde, da både de tyske hold og KIF Kolding København rangerer over os. Men nu har vi mødt dem et par gange, og vi har egentlig en fornemmelse af, at rammer vi dagen, så har vi en chance.

De øvrige kvartfinaler i EHF Cup står mellem RK Maribor Branik fra Slovenien og Frisch Auf Göppingen fra Tyskland, mens SC Magdeburg og Rhein-Neckar Löwen mødes i et rent tysk drama. 

Første opgør i kvartfinalerne afvikles i weekenden 20 og 21 april, hvor KIF Kolding København har hjemmebane i Brøndby Hallen. Returkampene spilles 27 og 28 april.

De tre kvartfinale-vindere går herefter videre til de afgørende kampe i Final 4. Her er den franske klub Nantes allerede sikret en plads, da klubben er vært for Final 4-kampene.