Et skridt tættere på grøn varme i Aarhus

DONG Energy og AffaldVarme Aarhus (AVA) mangler blot de endelige godkendelser i en ny 15-årig varmeaftale, som indebærer en ombygning af Studstrupværket, så det i fremtiden også kan producere el og varme på træpiller.

- Vi vil meget gerne støtte op om Aarhus Kommunes klimaambitioner og ønsker om en grøn og pålidelig varmeforsyning. Og med Energitilsynets accept af vores finansieringsmodel, er vi nået et stort skridt nærmere en ny varmeaftale gældende frem til 2030. Aftalen vil dog være betinget af, at DONG Energy træffer endelig investeringsbeslutning om selve ombygningen, siger Thomas Dalsgaard, koncerndirektør i DONG Energy.

En ny varmeaftale mellem DONG Energy og AVA baseret på varme fra træpiller, understøtter Aarhus’ ønske om at være CO2-neutral i 2030.

Laura Hay, rådmand for Teknik og Miljø, Aarhus Kommune, glæder sig over, at Energitilsynet har nikket ja til finansieringsmodellen.

- Aftalen har stor betydning for at nå målet om, at Aarhus Kommune bliver CO2-neutral i 2030. Aftalen vil betyde en reduktion på op mod 80 pct. på CO2-udslippet i fjernvarmeproduktionen. Samtidig vil aftalen være med til at sikre, at vi også fremover har konkurrencedygtige og attraktive fjernvarmepriser i Aarhus, siger Laura Hay.

Hvis parterne når til enighed om varmeaftalen og DONG Energy træffer endelig investeringsbeslutning i april 2013, forventes Studstrupværket at være klar til at levere biomassebaseret varme til Aarhus og omegnskommuner fra oktober 2015.

 

Dagens Gossip