Etiopiske mødre gav DanAdopt nådesstødet

Fire kvinders besøg på den danske ambassade i Addis Abeba var dråben, der fik socialminister Karen Hækkerup (S) til at stoppe DanAdopt i Etiopien. Det skriver Politiken lørdag.

Den ene var blevet lovet en øjenoperation, de andre blev lovet økonomisk hjælp og løbende kontakt med deres børn i det fjerne Danmark. Ingen af løfterne blev holdt, og alle fortryder de i dag, at de gav deres børn bort.

På ambassaden lyttede man til deres historier, mens myndighederne i Danmark kunne følge med via et videolink.

»Det har været endnu en dråbe i bægeret, som gør, at det nu flyder over - nu er der rejst begrundet tvivl om, at vi kan stå inde for den etik, der er ved adoptioner i Etiopien«, siger Karen Hækkerup.

Kvinderne siger samstemmende, at de ikke vidste, at adoption kapper alle bånd til de biologiske familier. »Jeg ville hellere have spist sten end at være gået med til det«, siger Alem Tsehai, som bortadopterede sin nu fireårige datter for to år siden. Det gælder også moren til 13-årige Amy fra Næstved, Genet Kedir, som var en blandt fire etiopiske kvinder, der i onsdags opsøgte den danske ambassade i Addis Abeba.

»Vi vil gerne med vores eksempel advare andre kvinder mod at bortadoptere. Det var sindssygt af os at gøre det, og vi ville aldrig gøre det igen. Regeringerne burde heller ikke lade sig involvere i det; det gør mere skade end gavn«, siger hun til Politiken.

Kilde: Politiken

 

Dagens Gossip