EU gør klar til at udvide sanktioner mod Rusland

EU lægger op til at føje yderligere 19 personer og ni virksomheder eller andre enheder til sin sanktionsliste mod Rusland og russiske støtter i Ukraine.

Ritzau erfarer, at listen med de nye navne torsdag er blevet foreløbig godkendt på et møde blandt EU-landenes ambassadører i Bruxelles. Den ventes formelt godkendt, når udenrigsministrene holder møde på mandag.

Der skal ifølge Ritzaus oplysninger være tale om fem russere og en russisk enhed, mens resten af de navne, der føjes til listen, efter al sandsynlighed skal findes blandt de russiskstøttede separatister i det østlige Ukraine.

Udvidelsen af EU's sanktionsliste er en ventet opfølgning på beslutningen fra et hasteindkaldt møde blandt udenrigsministrene i sidste uge.

Mødet blev indkaldt med kort varsel som reaktion på den foregående weekends dramatiske begivenheder, hvor mindst 30 blev dræbt ved et raketangreb i den østukrainske by Marjupol.

Der var i forbindelse med mødet sidste onsdag stor usikkerhed om, hvorvidt det efter regeringsskiftet i Grækenland ville lykkes at bevare det seneste års afgørende enighed om sanktionspolitikken blandt de 28 EU-lande.

Enhver beslutning om EU-sanktioner kræver fuld enighed mellem landene, og den nye græske regering bliver fra flere kanter set som mere Ruslandsvenlig end den tidligere.

Samtidig skabte det mudder i systemet, da den nye græske premierminister, Alexis Tsipras, på sin anden regeringsdag tog afstand fra en erklæring om Rusland, som var udsendt i samtlige EU-lederes navn.

Den foreløbige beslutning om at udvide EU's sanktionsliste er på torsdagens ambassadørmøde i Bruxelles også godkendt af Grækenland.

Der er endnu ikke truffet beslutning om eventuelle yderligere udvidelser af EU's sanktioner mod Rusland.

Sagen ventes at blive drøftet, når stats- og regeringscheferne holder topmøde i Bruxelles torsdag i næste uge, men det er ikke givet, at de vil være klar til at træffe beslutninger.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip