EU-kilde: Vi har modtaget græske forslag til reformer

EU har mandag modtaget en liste fra Athen med den græske regerings forslag til økonomiske reformer, som er en betingelse for en fire måneders forlængelse af den eksisterende lånepakke.

- Listen er modtaget, siger en EU-kilde til nyhedsbureauet Reuters.

EU-Kommissionen vil imidlertid ikke mandag eftermiddag bekræfte, at grækerne har indsendt deres forslag.

- Vi har ikke modtaget nogen liste fra de græske myndigheder. Som alle ved, er fristen mandag, siger kommissionsformand Jean-Claude Junckers talskvinde Mina Andreeva.

- Der er naturligvis samtaler. Vi er i kontakt med de græske myndigheder. Det er helt normalt, at dokumenter cirkulerer, men en officiel afsendelse af listen skal ske sidst på dagen, og vi forventer den sidst på dagen, siger talskvinden.

De 19 eurolandes finansministre nåede fredag efter deres tredje krisemøde på halvanden uge til enighed om en skitse til en forlængelse af lån til Grækenland.

Det skete, blot en uge før at det nuværende hjælpeprogram udløber med udgangen af februar.

Der ventes et telefonmøde tirsdag i eurogruppen om det græske forslag.

Den græske finansminister, Yanis Varoufakis, har betegnet fredagens aftale som "et afgørende øjeblik" efter fem år, hvor grækerne har følt sig isoleret i kredsen af eurolande.

Den nye græske regering har lagt stort pres på egne skuldre ved at love vælgerne, at man ikke vil acceptere de strenge reformkrav fra EU.

Regeringspartiet Syriza vandt med dets markante modstand til EU's lånebetingelser over en tredjedel af stemmerne ved valget i januar.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip