EU-ledere står sammen i kampen mod terror

Udveksling af passagerlister, styrkelse af Schengen og forebyggelse af radikalisering er nogle af de værktøjer, som EU vil tage i brug i kampen mod terror.

EU's 28 stats- og regeringschefer har på et topmøde i Bruxelles torsdag vedtaget en erklæring, der beskriver EU's fælles indsats mod terrorisme.

- Vi har haft en rigtig god diskussion om vores fælles indsats mod terror for at sikre sikkerhed i Europa og selvfølgelig også mod "foreign fighters", lyder det fra Helle Thorning-Schmidt på et pressemødet efter topmødets afslutning.

Erklæringen er delt op i tre punkter, der går på at sikre Europas befolknings sikkerhed, forebygge radikalisering og beskytte værdier samt samarbejde med EU's internationale partnere.

Et af de mere omtalte afsnit i erklæringen går på at arbejde hen imod et europæisk såkaldt PNR-system.

PNR - Passenger Name Record - er navnet på de data, som flyselskaberne samler ind på deres passagerer. Det kan være alt fra kontaktinformation over bagage til valg af mad.

Det vækker opbakning hos statsministeren.

- Vi ønsker et europæisk PNR-system. Det bakker vi helhjertet op fra dansk side, på trods af vores forbehold, som gør, at vi ikke kan være med i PNR-systemet - medmindre vi får det omdannet til en tilvalgsordning, siger hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip