EU og USA truer Moskva med nye sanktioner

Tysklands udenrigsminister, Walter Steinmeier, antyder, at det kan komme til yderligere sanktioner mod Rusland i forbindelse med konflikten omkring Ukraine, der synes at eskalere.

Walter Steinmeier advarer om, at EU må reagere, hvis russiske separatister indleder en bred offensiv mod havnebyen Marjupol i det østlige Ukraine.

Den ukrainske regering gav mandag ordre til forhøjet alarmberedskab i alle områder i den østlige del af landet.

Præsident Vladimir Putin hævder, at en Nato-legion kæmper sammen med de ukrainske styrker i den østlige del af Ukraine, og at den har til formål at inddæmme Rusland.

- Hvem kæmper i det østlige Ukraine? Der er en officiel splittelse i de væbnede styrker, men i et vidt omfang er det såkaldt frivillige, nationalistiske bataljoner. Det er ikke engang en hær. Det er en udenlandsk legion. I dette tilfælde er det en udenlandsk Nato-legion, siger Putin, som mandag talte til studerende i Sankt Petersborg.

- Den er der for geopolitisk at inddæmme Rusland, hævder han.

EU's udenrigsministre mødes i Bruxelles torsdag for at drøfte udviklingen, og Steinmeier understreger, at de kommende døgn bliver afgørende for nye sanktioner.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, har også signaleret, at han er parat til at øge de amerikanske sanktioner mod Rusland efter lørdagens angreb på den ukrainske by Marjupol. Det skriver Financial Times.

Obama udtalte på en pressekonference i New Delhi, at USA er "yderst bekymret" for udviklingen i Ukraine, som separatisterne ifølge den amerikanske præsident har udført med "russisk støtte, russisk udstyr, russisk finansiering, russisk træning og russiske tropper".

- Jeg vil adressere problemet og se på alle potentielle muligheder, der er til rådighed for os, ud over militær konfrontation, sagde Obama på pressekonferencen.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip