EU: Vi skal hjælpe Italien med presset fra migranter

Italien har længe kæmpet for, at EU påtager sig mere ansvar for de både fyldt med migranter, der hvert år sætter kursen mod Italiens og Europas grænser.

Men nu får Italien en hjælpende hånd.

Kommissæren for migration, indre anliggender og borgerskab, Dimitris Avramopoulos, fortæller torsdag i en briefing i EU-Kommissionen, at Italien får 13,7 millioner euro i støtte. Det svarer til godt 100 millioner danske kroner.

Derudover bliver EU's grænsekontrol Triton, som patruljerer ved EU's kyster, som minimum forlænget indtil udgangen af 2015.

- Italien er ikke alene. Europa står ved Italiens side, siger Avramopoulos.

- At håndtere migration er ikke kun en opgave for et enkelt medlemsland eller kommissionen. Vi er sammen om det. Det er et fælles ansvar, siger han.

Triton erstattede sidste år Italiens egen eftersøgnings- og redningsmission Mare Nostrum.

Italien afsluttede Mare Nostrum på grund af omkostningerne samt antydninger fra andre EU-lande af, at den meget aktive redningsindsats i nogen grad opmuntrede folk til at krydse Middelhavet.

Triton har imidlertid færre skibe og et mindre område at operere på. Derfor har der fra flere sider været bekymring for, at omlægningen ville føre til flere dødsfald på havet.

Det er en risikabel vej at vælge. Alene sidste år mistede 3500 mennesker livet i kæntringsulykker på vej fra Afrika og Mellemøsten til de europæiske kyster.

Bare i sidste uge omkom flere end 300 migranter i Middelhavet, da deres overfyldte gummibåde kollapsede og sankt under et voldsomt uvejr.

Avramopoulos påpeger også, at EU er "nødt til at tilbyde mennesker, som flygter fra krig og ulykke, sikre og lovlige veje til Europa".

- Migration handler ikke kun om mennesker, der ankommer i både til Lampedusa, siger han og fortsætter:

- Migration handler også om, hvorfor de mennesker rejser væk i første omgang, og hvad der sker med dem, når de ankommer til vores kyster og er i fare for at blive ofre for menneskehandel.

I 2015 kom flere ind 276.000 illegale indvandrere ind i EU. Heraf havde omkring 207.000 taget vejen til Europa over Middelhavet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip