Eurogruppe drøfter græsk forslag igen onsdag

Eurogruppen drøfter græsk forslag til en ny gældsaftale igen onsdag.

Det siger Hollands finansminister, Jeroen Dijsselbloem, formand for gruppen, efter en telekonference med sine ministerkolleger i eurozonen.

Konferencen blev indkaldt, efter at Grækenlands regering tirsdag eftermiddag meddelte, at den har sendt et nyt forslag om en ny gældsaftale til sine kreditorer.

Dijsselbloem siger, at Grækenland vil sende nye forslag forud for onsdagens telekonference.

- Endnu en telekonference onsdag morgen efter meddelelse om nyt brev fra den græske regering, skriver hollænderen på Twitter.

Helt morgen bliver det dog ikke. En senere besked på Twitter fra Dijsselbloem siger, at telekonferencen begynder klokken 11.30 dansk tid.

I det nye forslag fra Athen foreslår regeringen blandt andet, at der laves en ny aftale inden for rammerne af Den Europæiske Stabilitets Mekanisme (ESM).

ESM blev oprettet i 2012 og har til formål at håndtere finanskriser i eurozonen for at holde zonen stabil.

Den nuværende gældsaftale med Grækenland udløb ved midnat mellem tirsdag og onsdag.

Eurogruppens formand sagde tidligere tirsdag, at de internationale institutioner først vil overveje et nyt program for Grækenland, når de græske vælgere har holdt folkeafstemning søndag.

Den græske regering har udskrevet en folkeafstemning, hvor vælgerne skal tage stilling til kreditorernes krav om græske besparelser og reformer til gengæld for at hjælpe Grækenland med lån.

Regeringen i Athen har anbefalet vælgerne at stemme nej ved folkeafstemningen.

Denne anbefaling er blevet kritiseret af blandt andre EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker.

Oppositionen i Grækenland advarede tirsdag vælgerne om, at følger de regeringens anbefalinger og stemmer nej, så er det slut med udbetaling af pensioner og lønninger.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip