Eurogruppen stadig langt fra at løse græsk gældsdrama

Eurolandenes finansministre er langt fra politisk enighed om en løsning for Grækenland. Der er ikke planlagt nye møder før mandag, siger eurogruppens chef, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem, kort efter midnat i Bruxelles.

Det var ikke planen, at ministrene onsdag skulle enes om en færdig løsning for at bilægge uenigheder med den nye græske regering, der er gået til valg på at få omlagt sin milliardgæld til internationale långivere.

Men håbet havde været, at man i det mindste kunne enes om en tidsplan og dermed sætte eksperter i gang med at se på elementer i en mulig løsning.

Men Dijsselbloem erkender, at man end ikke kunne nå så langt, at eksperterne kan sættes i gang. Derfor er der ikke planlagt yderligere møder, før eurolandenes finansministre efter planen mødes i Bruxelles igen på mandag.

- Jeg kan ikke rigtig sige noget om en beslutning. I må have tålmodighed lidt endnu. Vi fortsætter vores forhandlinger på mandag.

- Vi har gjort en del fremskridt i forhold til at forstå, hvor alle står. Men ikke nok til at gøre noget færdigt, siger Dijsselbloem og afviser at give detaljer om, hvad eurolandenes finansministrene har talt om.

Han siger dog, at der er udbredt vilje til at forlænge det eksisterende hjælpeprogram, som udløber med månedens udgang. Det er netop forlængelsen af programmet, Grækenlands nye regering har været imod, fordi der følger skrappe betingelser med.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip