Eurogruppens græske møde er slut - arbejdet fortsætter

Eurolandenes finansministre har afsluttet deres fjerde krisemøde om Grækenland på blot en uge uden nogen løsning på den græske gældskrise. Men arbejdet fortsætter, tweeter den finske finansminister Alexander Stubb.

- Det var det for i dag. Institutionerne og Grækenland fortsætter arbejdet. Eurogruppen kommer tilbage. Men ikke i dag, skriver Stubb.

Eurolandenes finansministre afslutter deres møde kort efter, at stats- og regeringscheferne torsdag eftermiddag har indledt deres længe planlagde EU-topmøde i Bruxelles.

På eurogruppens møde lå der torsdag to dokumenter på bordet: Ét fra Grækenland og ét fra de tre institutioner - EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond - der forhandler på vegne af de internationale kreditorer.

Den italienske premierminister, Matteo Renzi, sagde ved ankomsten til EU-topmødet, at han ikke tror på, at der bliver indgået et kompromis mellem de tre institutioner og Grækenland under EU-topmødet, der slutter fredag.

Men der vil komme en aftale hurtigt bagefter, forudser han.

På et formøde til selve topmødet skal den tyske forbundskansler, Angela Merkel, ifølge Reuters have sagt til sine borgerlige europæiske partifæller, at der skal være en aftale om den græske gæld, inden markederne åbner på mandag.

To af de øvrige deltagere på mødet i Bruxelles citerer også Merkel for at have sagt, at Tyskland "ikke vil lade sig afpresse" af Grækenland.

Støtteordningen for de økonomisk pressede grækere udløber på tirsdag den 30. juni. Samme dag skal Grækenland betale 1,5 milliarder euro til Valutafonden.

Det er penge, grækerne næppe har, hvis de ikke inden da har indgået en aftale om reformer, der kan forbedre den græske økonomi og udløse udbetaling af flere internationale lån.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip