Eurokritikere kritiserer Merkel: Hun taler ned til folk

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, får drøje hug af euroskeptikerne i Alternative für Deutschland, AfD, fordi hun i sin nytårstale klandrer medlemmerne af en ny islamkritisk protestbevægelse for at være intolerante og hadefulde.

- Hun fordømmer og taler ned til folk, som hun slet ikke kender, siger AfD's gruppeformand i Brandenburgs delstatsparlament, Alexander Gauland, ifølge nyhedsbureauet dpa.

Alternative für Deutschland, der blandt andet kræver euroen afskaffet og et stop for velfærdsindvandring, fik sit politiske gennembrud ved europaparlamentsvalget i maj og er siden blevet valgt ind i tre østtyske delstatsparlamenter.

En række AfD-folk har de seneste uger bakket op om de stadigt større demonstrationer, som anti-islambevægelsen Pegida står bag i Dresden, hovedstaden i Sachsen, hvor AfD i august fik valgt 14 medlemmer ind i delstatsparlamentet.

I sin nytårstale, der vises på tysk tv onsdag aften, appellerer Angela Merkel til solidaritet med flygtninge, samtidig med at hun går hårdt i rette med islamkritikerne:

- Jeg vil sige til alle, der deltager i den slags demonstrationer: Følg ikke dem, der opfordrer til det. For alt for ofte er der fordomme, er der kulde, ja, endda had i deres hjerter.

AfD-gruppeformanden Gauland har tidligere forsvaret Pegida som en anstændig, fredelig græsrodsbevægelse og deltog for to uger siden i en af demonstrationerne i Dresden som "observatør".

Han advarer Merkel om, at hendes kritik kan have den modsatrettede effekt. For nu vil endnu flere deltage i de islamkritiske protester, forudser han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip