Eurolande er klar til at forhandle med Grækenland

Morgenen efter endnu et sammenbrud i forhandlingerne mellem Grækenland og resten af eurozonen om betingelserne for håndteringen af den græske milliardgæld er resten af eurolandene klar til en ny omgang.

Sådan lyder meldingen fra den hollandske finansminister, Jeroen Dijsselbloem, tirsdag morgen på vej ind til et møde med EU's økonomi- og finansministre i Bruxelles.

- Vi kan ikke tvinge dem, og vi vil ikke bede dem. Det er i virkeligheden op til Grækenland. Men vi er klar til at forhandle - også i løbet af de næste dage, siger han.

- Jeg håber, at grækerne vil bede om at få forlænget deres låneprogram. Så snart de gør det, kan vi tillade fleksibilitet i programmet.

Eurolandene forsøger at nå til enighed omkring en eventuelt forlængelse af Grækenlands låneprogram, som udløber ved udgangen af februar. Forlængelsen skal bruges til at give ro til, at der kan blive forhandlet et nyt program på plads.

Der er blandt andet strid om, hvilke betingelser og sparekrav Grækenland skal leve op til for at kunne låne penge i udlandet.

Mødet mandag aften mellem eurozonens finans- og økonomiministre sluttede først på aftenen uden fremskridt. Efterfølgende meldte Dijsselbloem ud, at "vi kan bruge denne uge" og ikke mere.

Det er bekymrende, at forhandlingerne trækker ud, siger den danske økonomi- og indenrigsminister, Morten Østergaard (R), ved ankomsten.

- Uro er altid skidt - særligt, når det har med penge at gøre. Derfor er det også i Danmarks interesse, at der kommer en afklaring, siger han og fortsætter:

- Vi kan næsten ikke gøre andet fra Danmarks side end at håbe på, at der kommer en afklaring så hurtigt som muligt, fordi det selvfølgelig er i hele Europas interesse, at der er ro om euroen.

Den græske finansminister, Yanis Varoufakis, er imidlertid optimistisk.

- I Europa ved vi, hvordan vi taler os frem til en god og værdig løsning efter indledende uenigheder, siger Varoufakis ved ankomsten til mødet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip