Europa Tour på dansk grund ligner en realitet

Dynemanden Lars Larsen, der er manden bag butikskæden JYSK, har i samarbejde med den professionelle golfspiller Thomas Bjørn indkaldt til pressemøde på tirsdag, hvor man vil præsentere 'et nyt, spændende projekt, som skaber fokus på golf i Danmark, og som markedsfører Danmark internationalt'.

Dermed peger alle pile i retningen af, at Europa Touren langt om længe kommer til Danmark og den nordjyske bane ved Himmerland Golfklub. I sommer var Sporten.dk i dialog med Lars Larsen, der dengang glædeligt kunne berette om de vilde Europa Tour-planer.

- Vi har banen klar, vi har alle faciliteterne klar, og vi har snakket med alle nabokommunerne om alt fra parkering til shuttlebusser ind til Himmerland. Vi er meget, meget langt i processen, lød det fra Lars Larsen

Målet var, at golfturneringen skulle komme til Himmerland for første gang i 2014, men med et prisskilt på 100 millioner kroner skulle erhvervslivet spæde til, før rigmanden Lars Larsen vil bruge af egen formue på projektet. Det tyder nu på, at tingene er faldet i hak, selvom Flemming Astrup, der er med i projektet og bagmand bag Danmarks største golf-turnering, ECCO Tour, ikke vil bekræfte noget.

Kan du bekræfte, at projektet handler om, at Europa Touren kommer til Danmark?

- Det har jeg ingen kommentar til. I må afvente pressemødet i morgen (tirsdag, red.), siger Flemming Astrup.Senest - og eneste gang - Europa Touren har været spillet i Danmark  var tilbage i 2003, hvor Nordic Open blev spillet på Simon’s i Nordsjælland. Det endte desværre efterfølgende med en konkurs.

 

Dagens Gossip