Europæisk chok: Tvis smadrede FC Midtjylland

Et internt jysk opgør i en europæisk turnering. Det er ikke hver dag, den slags sker. Men det skete lørdag eftermiddag. I Ikast-Brande Arena blev hjemmeholdet FC Midtjylland revet fra hinanden af Team Tvis Holstebro, der vandt 29-22.

For en sjælden gangs skyld behøvede Team Tvis Holstebros damer blot en bustur på 48 kilometer for at nå frem til en europæisk udekamp. Det udnyttede holdet til at løbe fra FC Midtjylland i en 1. halvleg, hvor der blot var ét hold på banen.

Med Louise Burgaard og Kristina Kristiansen som frontfigurer udspillede Team Tvis Holstebro hjemmeholdet, der ellers var store favoritter inden det første af to opgør i EHF Cup'en. Gæsterne var foran med ni mål efter de første 30 minutter.

I 2. halvleg kom FC Midtjylland bedre med i kampen, og de fik til sidst reduceret nederlaget til 'blot' at lyde på syv mål. Dermed åbnede de en kattelem, inden returkampen næste lørdag i Holstebro. Men kun en lille én

- Det kan snildt gå galt. Vi kan tabe på hjemmebane nøjagtig som de kan, men selvfølgelig er det rart at have lidt afstand til dem inden rerturkampen, lød det med en smule underdrivelse fra Team Tvis Holstebros Kristina Kristiansen overfor TV3 Sport 1 efter kampen

Mere nøgtern var FC Midtjyllands landsholdsspiller Lærke Møller, der er klar over, hvor langt væk en finale mod franske Metz eller rumænske Zalau nu er.

- Det ser svært ud nu. Tvis er stærke hjemme, var Møllers ord.

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip