Europæisk mirakelforskning: Om få år vil cannabis kunne kurere kræft

Man ved allerede, at der i hampplanter er tusindvis af nyttige aktive stoffer, og ikke kun dem, vi kender som rusmidler. I øjeblikket eksperimenter forskere fra Rostock i Tyskland med såkaldte cannabinoider, der kan ødelægge kræftceller, skriver n24.de.

Cannabinoider er kemiske signalstoffer.

Forskerne fra Tyskland - en række farmakologer - har i celleprøver fundet ud af, at cannabinoiderne stimulerer et bestemt protein på overfladen af kræftceller, der får kræftcellerne til at blive nedbrudt. Proteinet, der hedder ICAM-1 tillader altså kroppen at danne dræberceller mod kræften, fortæller Burkhard Hinz, direktør for Institut for Toksikologi og Farmakologi ved universitetshospitalet Rostock til den tyske netavis

Hinz understreger samtidig, at opdagelsen kun er i sin spæde begyndelse.

- Vi er stadig langt fra at kunne sætte i klinisk terapi. Men vores resultater er yderligere bevis på, at cannabinoider har en række potentielt terapeutisk nyttige virkninger, siger han.

Allerede tilbage i 2008 viste Hinz og hans forskergruppe, at cannabinoider kan bremse migrationen af tumorceller i det omgivende væv.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip