Europas ledighedskø bliver konstant længere

Samme dag som EU's 27 stats- og regeringschefer mødes til forårstopmødet i Bruxelles for at diskutere økonomisk vækst, er der igen kommet dystre tal for ledigheden i EU.

Tal fra Eurostat viser, at ledigheden i EU's medlemslande i fjerde kvartal af 2012 er steget med 0,2 procent sammenlignet med det forudgående kvartal. Ledigheden i eurozonens 17 lande er steget med 0,3 procent.

Ser man på hele 2012 steg ledigheden med 0,4 procent i EU og 0,7 procent i eurozonen, ifølge tal fra EU's statistikkontor.

Ud af eurozonens største økonomier er det kun Tyskland, der har formået at skabe flere job til de arbejdsløse.

Dermed er der godt 19 millioner arbejdsløse i eurozonen, hvilket er 12 procent af arbejdsstyrken.

Særligt på byggepladserne rundt om i de europæiske medlemslande står arbejdet stille. I eurozonen er ledigheden i bygge- og anlægsbranchen steget med 1,4 procent, mens den for EU som helhed er steget med 1,1 procent. Tallene er justeret for sæsonudsving.

Landbrug, skov og fiskeribranchen gennemgår også svære tider som følge af den økonomiske krise. I eurozonen er tallet steget med 1,2 procent, og i hele EU var det 0,8 procent.

I 12 af EU's lande er ledigheden steget, mens den er faldet for otte af landene, herunder Danmark, hvor den er faldet med 0,1 procent.

/ritzau/

 

Dagens Gossip