EU's udenrigsministre vil have bedre værktøj mod terror

EU bejler nu til både en række arabiske lande og flere af sine vanlige partnere i Vesten i håb om at kunne forhindre nye terrorangreb i Europa.

EU's udenrigschef, Federica Mogherini, siger på et pressemøde efter mandagens udenrigsministermøde i Bruxelles, at det blandt andet handler om at forhindre gruppen Islamisk Stat adgang til finansiering.

Allerede i næste uge er eksperter fra USA, Australien, Canada, Japan, Norge, Schweiz, Island og en række FN-agenturer inviteret til møde om sagen i Bruxelles.

EU vil også øge samarbejdet med Tyrkiet og en række arabiske lande for at bekæmpe terror.

- Vi ser i de kommende uger på konkrete projekter, som kan sættes i værk sammen med bestemte lande for at styrke vores samarbejde mod terror. Jeg kan nævne Tyrkiet, Egypten, Yemen, Algeriet og Golflandene, siger Mogherini.

EU-landenes udenrigsministre har også talt om, at man kan sende flere europæiske sikkerhedseksperter ud som rådgivere i Mellemøsten, samtidig med at EU gør mere for at løse verdens fastlåste konflikter og sikre bedre forståelse mellem europæere og folk i konfliktområder.

Ministrene har bedt EU's udenrigstjeneste om at have helt konkrete forslag klar, når ministrene mødes næste gang om tre uger.

EU-diplomatiets tiltag skal supplere de mere håndfaste lovindgreb, som justits- og indenrigsministrene allerede er ved at skærpe og sætte mere fart på efter angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdos redaktion i Paris i forrige uge.

De forslag, der blandt andet handler om at styrke persontjek ved EU's ydre grænser og få bedre styr på, hvem der flyver ind og ud og rundt i EU, vil blive drøftet på et uformelt møde blandt justits- og indenrigsministrene i Riga i Letland i næste uge.

Både de elementer, og dem der kommer fra udenrigsministrene, vil blive forelagt stats- og regeringscheferne, når de mødes til topmøde 12. februar.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip