Evakueret borger i Lemvig: Jeg nåede lige at børste tænder

I 40 år har Knud Åge og Marianne Jensen boet helt nede ved vandet i Lemvig, men aldrig før er de blevet bedt om at forlade deres hus på grund af stigende vandstande i fjorden som følge af stormen Egon.

- Vi blev vækket klokken seks i morges, da der blev banket på døren. Min kone åbnede, og så var det politiet, der sagde, at vi skulle evakueres. Så var det jo bare lige op og få en tandbørste i munden og så af sted.

- Vi kunne jo også se, at vandet var tæt på, fortæller 60-årige Knud Åge Jensen søndag formiddag fra en skole i Lemvig, hvor de evakuerede borgere kan opholde sig.

Og selvom han roser Lemvig Kommune for at servere både morgenmad og frokost til de foreløbigt hjemløse, havde han da egentlig foretrukket at blive hjemme.

- Jeg synes ligeså godt, at jeg kunne have været derhjemme. Hvis vandet var på vej ind, kunne jeg have reddet de møbler, vi har nedenunder, og båret dem ovenpå. Nu kan jeg ingenting gøre, siger han.

- Men der er jo nogen, der er klogere end mig til at tage stilling til sådan nogle ting, tilføjer Knud Åge Jensen hurtigt.

Da ægteparret tog hjemmefra, kørte de ned ad vejen i 30 centimeters vand.

- Det er nok noget af det værste, vi har været udsat for. Vinden har været utrolig kraftig, og vandstanden har jo aldrig været højere end i dag, siger han.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at de endnu ikke kan udtale sig om, hvornår borgerne kan forvente at kunne vende hjem til deres huse igen.

Tre husstande har valgt at blive hjemme, på trods af politiets opfordring til at lade sig evakuere, oplyser politiet.

Beredskabsstyrelsen er ifølge operativ chef Lars Høg Schou i gang med at sætte mobile dæmninger op for at holde vandmasserne væk fra Lemvig og andre steder langs Limfjorden.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip