Eventyr-scoop kan indbringe en halv million

Eventyret om Danmarkshistoriens mest kendte dansker H.C. Andersen har fået tilføjet endnu et kapitel.

På bunden af en arkivkasse har en lokalhistoriker fra Fyn i oktober fundet det hidtil ukendte eventyr 'Tællelyset'.

Set med en auktionarius' briller er der tale om et vaskeægte scoop.

- Der er ingen tvivl om, at det er væsentligt dokument, der siger en hel masse om Andersens tidlige litterære ambitioner. Desværre er det ikke forfattet i hans egen hånd, og det vil spille ind i en eventuel vurdering, siger Christine Almlund, der er specialist i bøger ved auktionshuset Bruun Rasmussen, til Newspaq.

Hun og auktionshuset har tidligere vurderet og solgt flere af Andersens værker, og der er ikke tvivl om, at 'Tællelyset' kan indbring en betragtelig sum, hvis det bliver sat til salg.

- Det er svært at komme med en pris, når man ikke har set det, men mon ikke det ligger fra en halv million og op, siger Christine Almlund, og uddyber:

- Det er noget af den tidligste kunst fra dette kreative geni, så derfor er det en meget spændende ting. Det kan være svært at sætte en pris på, men vi har tidligere solgt nogle af H. C. Andersens håndskrevne manuskripter blandt andet 'De vise sten', som blev solgt for 1,5 millioner kroner.

Sidste gang man gjorde et tilsvarende fund i arkiverne var i midten af 1920'erne, da litteraten Hans Brix fandt forfatterens erindringsværk "Levnedsbog" i Det Kgl. Bibliotek.

 

 

Dagens Gossip