Facebook manipulerede 600.000 brugeres feed i psykologisk eksperiment: Se hvad det fandt ud af

Du kan måske have været en del af et psykologisk eksperiment helt uden at vide det. Facebook har nemlig manipuleret over 600.000 brugeres nyhedsfeeds for at se, hvordan de forskellige nyheder påvirker dit humør.

Det skriver forskere fra Facebook i en ny rapport, skriver avclub.com.

Læs også: Pas på Facebook-svindlere

Forskerne udviklede en algoritme, der hos nogle brugere sørgede for mange negative opdateringer i nogle brugeres feed, mens andre brugere fik de positive historier. Siden undersøgte de, om brugeren så selv skrev positive eller negative opdateringer.

Og resultatet var ikke overraskende, at ja, vores humør bliver påvirket af de historier, som vi ser på Facebook. Når vi har læst om alskens dårligdomme, bliver vi selv mere negative.

Læs også: Her er sandheden bag dine Facebook-venners perfekte liv

Facebook insistere på, at de har holdt sig inden for egne regler om brug af data i forbindelse med undersøgelsen. Alt skulle være ordnet via computere, og ingen mennesker har altså set din data igennem med egne øjne. Samtidig siger forskerne, at der ingen grund var til at spørge brugerne om lov til at udføre dette psykologiske eksperiment, da man i princippet har givet lov til det, da man oprettede sin konto.

Følg Dgens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip