Facebook skaber feriekonflikt i familien

Hvis du har holdt jul eller nytår med svigerfamilien og haft en smadder kedelig aften, så lad for Guds skyld være med at smide det ud i en statusopdatering på Facebook.

Mange glemmer nemlig, at Facebook er et medie, hvor alle kan følge med, og det skaber konflikter i familien.

- Jeg får mange familier, der virkeligt er landet i problemer på grund af Facebook, siger familieterapeut Dorthe Nielsen til Newspaq.

Familierådgiver leder af Familielaboratoriet Camilla Justesen er helt enig.

- Det kan ret hurtigt skabe ret store problemer, hvis man lægger et eller andet ud om sweateren, man har fået af mosteren, eller den kedelige jul, man har haft med sin åndssvage familie, understreger hun.

Problemet er, at folk ofte glemmer, hvor langt man når ud med Facebook. Du tror måske, at du skriver noget på din private profil, og at det aldrig vil nå frem til onkel Ole, at du synes, hans sovs smagte rigtig dårligt. Men sådan er det ikke.

- Det er ikke alle, der er helt opmærksomme på, hvor langt man kan nå ud med Facebook i forhold til, hvis man lægger noget på ens side, og så er der nogen, som liker, og så ligger det pludseligt på en andens væg, oplever Camilla Justesen.

Det samme er oplevelsen for de familier, Dorthe Nielsen har set problemet med.

- Man kan godt komme til at glemme, hvor man sidder, og så kommer man til at skrive noget om sit privatliv og sin egen familie, som måske ikke skulle have været ude, og som er sårbart, forklarer hun.

Værst er det, at det kan være rigtig svært at trække en tankeløs opdatering, som har såret et familiemedlem, tilbage.

- Hvis man har skrevet noget, som har gjort nogen ked af det, så kan man selvfølgelig sige undskyld, og at man er ked af det, men det gør det ikke uskrevet. Og det er derfor, Facebook er så farligt, for det bliver ved at ligge der, forklarer Camilla Justesen.

Juletiden er i forvejen en tid, hvor mange løber ind i familiekonflikter, understreger begge terapeuter.

Så tænk over, om det virkelig er en statusopdatering værd, at du har fået en kedelig gave eller en dårlig middag, lyder rådet.

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip