Fælles elektronisk patientjournal i Region Syddanmark i 2014

21/11/2012 09:37

Finn Jensen

Nyheder
Sundhedsudvalg anbefaler plan, der skal sikre, at en fælles regional elektronisk patientjournal og et patientadministrativt system i løbet af de kommende to år skal være udbredt på alle Region Syddanmarks sygehuse. De elektroniske patientjournaler har igennem en årrække været en stor udfordring for regionerne, men sundhedsudvalget i Region Syddanmark kunne tirsdag 20. november anbefale den endelige plan for udbredelsen af et fælles patientjournalsystem og et patientadministrativt system i Region Syddanmark til regionsrådet. November 2014 er systemerne bredt ud til alle sygehuse - Vi har sagt ok til planen, og selvom vi desværre ikke kan nå at udbrede det fælles system til hele regionen inden 1. januar 2014, så kan vi glæde os over, at vi indenfor to år har et godt solidt værktøj, som vil komme patienter og vores personale til gode, siger sundhedsudvalgsformand Poul-Erik Svendsen (S). Såfremt regionsrådet følger sundhedsudvalgets anbefaling, vil Region Syddanmark overskride det pejlemærke, som blev indgået i økonomiaftalen fra 2011 mellem Danske Regioner og den daværende regering, hvor regionerne per 1. januar 2014 skulle have systemerne på plads. I kraft af e-journal er journaloplysninger dog tilgængelig på tværs af sygehuse i Danmark. Til patientens bedste De elektroniske patientjournaler giver sundhedspersonalet mulighed for let at dele information om patientens sygehistorie med kollegaer, og det kommer i sidste ende patienterne til gavn. Dermed kan man nemlig minimere risikoen for eksempelvis fejlmedicinering. De elektroniske patientjournaler har været brugt i mange år i Region Syddanmark, og alle patienter på nær på Sydvestjysk Sygehus er faktisk dækket af journalerne. Sygehusene har dog haft forskellige udgaver af systemet, og det er uhensigtsmæssigt.

Mest læste i dag

Sundhedsudvalg anbefaler plan, der skal sikre, at en fælles regional elektronisk patientjournal og et patientadministrativt system i løbet af de kommende to år skal være udbredt på alle Region Syddanmarks sygehuse.

De elektroniske patientjournaler har igennem en årrække været en stor udfordring for regionerne, men sundhedsudvalget i Region Syddanmark kunne tirsdag 20. november anbefale den endelige plan for udbredelsen af et fælles patientjournalsystem og et patientadministrativt system i Region Syddanmark til regionsrådet.

November 2014 er systemerne bredt ud til alle sygehuse
- Vi har sagt ok til planen, og selvom vi desværre ikke kan nå at udbrede det fælles system til hele regionen inden 1. januar 2014, så kan vi glæde os over, at vi indenfor to år har et godt solidt værktøj, som vil komme patienter og vores personale til gode, siger sundhedsudvalgsformand Poul-Erik Svendsen (S).

Såfremt regionsrådet følger sundhedsudvalgets anbefaling, vil Region Syddanmark overskride det pejlemærke, som blev indgået i økonomiaftalen fra 2011 mellem Danske Regioner og den daværende regering, hvor regionerne per 1. januar 2014 skulle have systemerne på plads.

I kraft af e-journal er journaloplysninger dog tilgængelig på tværs af sygehuse i Danmark.

Til patientens bedste
De elektroniske patientjournaler giver sundhedspersonalet mulighed for let at dele information om patientens sygehistorie med kollegaer, og det kommer i sidste ende patienterne til gavn. Dermed kan man nemlig minimere risikoen for eksempelvis fejlmedicinering.

De elektroniske patientjournaler har været brugt i mange år i Region Syddanmark, og alle patienter på nær på Sydvestjysk Sygehus er faktisk dækket af journalerne. Sygehusene har dog haft forskellige udgaver af systemet, og det er uhensigtsmæssigt.