Fængsel for at krænke 23 piger på nettet

En 21-årig studerende fra Værløse blev mandag ved retten i Lyngby idømt en straf på ni måneders fængsel, hvoraf han skal afsone de tre med det samme. Resten af straffen er gjort betinget af, at han gennemgår et sexologisk behandlingsforløb i to år.

Den unge mand har ventet på sin straf, siden retten i april fandt ham skyldig i 41 forhold, hvor han har krænket mindreårige piger i forbindelse med chat på internettet. Han er blandt dømt for blufærdighedskrænkelse og ulovlig tvang.

Dommer Camilla Ljørring lagde blandt andet vægt på, at krænkelserne var meget omfattende, og at de begyndte i det små, men eskalerede. En stor del af de piger, det gik ud over, skal have erstatning på 5000 eller 8000 kroner.

Sagerne handler om såkaldt grooming, hvor voksne i chatroom på nettet kommer i kontakt med børn, som de udvikler et tillidsforhold til med henblik på at udnytte dem seksuelt.

I dette tilfælde mødte den 21-årige aldrig sine unge ofre fysisk, men han bad dem tage tøjet af, mens computerens webcam var tændt.

Når pigerne efter kortere eller længere tids korrespondance sagde stop, truede han dem med at offentliggøre nøgenbilleder, med mindre de udførte seksuelle handlinger for ham.

Sagen begyndte at rulle, da to piger meldte den unge mand til politiet. De mange forhold kom for dagens lys, da politiet beslaglagde hans computer.

Allerede inden dommen er manden blevet varetægtsfængslet, fordi han mistænkes for 37 nye tilfælde af blufærdighedskrænkelse.

Otte af forholdene er foregået, mens retssagen mod ham er kørt ved Retten i Lyngby, oplyste anklager Melissa Møller Jensen, Nordsjællands Politi.

Anklageren havde krævet ubetinget fængsel med behandling under afsoningen.

- Sagen har ikke givet tiltalte den fornødne erkendelse af, at det, han gør, er forkert, sagde Melissa Møller Jensen i sin procedure.

Men anklageren er tilfreds med, at domsmandsretten ikke fulgte forsvarerens ønske om en rent betinget dom.

Da han selv fik ordet til sidst, kaldte den 21-årige sine handlinger for "et råb om hjælp".

- Jeg er ked af, at anklageren beskriver mig som ikke-angrende. Jeg vil dybt beklage og sige undskyld. Det var ikke min hensigt at skade nogen, sagde han.

Hans forsvarer, advokat Karl Kristian Madsen, lagde vægt på, at netchat er et gråt område, hvor det er svært for unge deltagere at trække grænsen.

- Vi er inde i et gråt område, hvor man ikke klart kan sige, hvor grænsen går for, hvornår det er ulovligt, sagde forsvareren.

 

 

Dagens Gossip