Fængselsbetjente får tæv i fritiden

Fængselsbetjenten Nick Olufsen fik sig et chok, da han skulle handle med sin niece i Aarhus. Mens han lægger varer ned i kurven, kommer en tidligere indsat imod ham og begynder at true ham og stå med knyttede næver.

- Det ender med, at jeg får fire-fem knytnæveslag i hovedet. Jeg råber til en kvinde, som står og ser til, at hun skal ringe efter politiet. Det får ham til at køle af, og han fordufter, forklarer Nick Olufsen til Fængselsforbundets fagblad, Fængselsfunktionæren.

Politibetjente oplever i stigende grad tilråb og trusler om vold, når de har fri og har smidt uniformen, beretter flere om. Nu kommer det frem, at også fængselsbetjente står for skud.

En fængselsbetjent, der er anonym, oplevede også chikane, da en indsat og hans to venner fulgte efter ham, da han var ude at handle med sin søn på Fisketorvet i København.

- De siger de værste ting til mig. At de vil tæske mig, afklæde mig, og det, der er værre. De siger, at jeg er heldig, jeg har min søn med, for ellers var jeg ikke sluppet så let.

Hændelserne har fået politiforbundets formand, Kim Østerbye, op af stolen.

- Politiforbundet har rejst krav om at skærpe lovgivningen, når betjente bliver chikaneret i deres fritid. Det forslag skal selvfølgelig gælde alle offentlige ansatte, som arbejder med denne risiko, siger Kim Østerbye til Fængselsfunktionæren.

Dette er retsordfører for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, enig i.

Michael Gjørup, sikkerhedschef i Direktoratet for Kriminalforsorgen mener, at chikanen han have voldsomme konsekvenser.

- Fængselsbetjente udfører et job som alle andre, og når de har fri, så har de fri. Det kan have store psykiske konsekvenser, når myndighedspersoner bliver antastet i civil og sammen med deres familie. Det er helt uacceptabelt, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip