Fængselsfolk: Samarbejdet med PET skal forbedres

Kriminalforsorgsforeningen mener, at kvaliteten af samarbejdet mellem Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Kriminalforsorgen skal forbedres oven på lørdagens terrorangreb mod København.

Foreningen klandrer dog ikke PET for, at der ikke blev reageret på indberetningen om Omar Abdel Hamid El-Husseins radikale og ekstremistiske opførsel i fængslet.

Det siger John Hatting, der er formand i Kriminalforsorgsforeningen, til Ritzau.

- Man kan sige, at det altid er nemt at kigge i bakspejlet og så være kritisk, men vi ved også, at det er vanskeligt at reagere på de mange henvendelser, lyder det fra formanden.

- Der er ingen tvivl om, at vi nu skal kigge på, hvordan vi kan gøre samarbejdet mellem Kriminalforsorgen og PET endnu bedre.

Den nu dræbte formodede gerningsmand, Omar Abdel Hamid El-Hussein, blev prøveløsladt fra fængslet 30. januar, bare to uger inden angrebene i København, der kostede to mennesker livet og sårede fem betjente.

Han udtrykte i fængslet ønske om at tage til Syrien og kæmpe med den ekstremistiske voldsbevægelse Islamisk Stat.

Det fik Kriminalforsorgen til at sætte ham på en liste med 39 navne på radikaliserede i de danske fængsler.

John Hatting vil hverken kommentere, hvordan den eksakte ordlyd er på indberetninger fra Kriminalforsorgen eller komme nærmere ind på, hvad der blev beskrevet om Omar Abdel Hamid El-Hussein.

- Hvis de indsatte begynder at ændre adfærd stærkt, eller hvis de begynder at vise interesse for nogle mere radikaliserede synspunkter, bliver der reageret. Det kan også være, hvis en indsat eksempelvis begynder at hænge et bestemt flag op i cellen.

- Personalet vil reagere og herefter indberette det til lederen, som går videre til PET, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip