Fængselsforbundet kritiserer sikkerhed efter fangeflugt

En voldsom fangeflugt fra Tønder Arrest, får Fængselsforbundet til at rejse hård kritik af sikkerheden i de små arresthuse i Danmark.

Den er simpelthen ikke god nok, lyder det fra Kim Østerbye, formand for Fængselsforbundet.

Han mener, at der nu er to muligheder.

- Enten skal man fjerne fanger af den kaliber i de små arresthuse, hvor der er så få på vagt. Eller også skal man sætte bemandingen op, siger han til Ritzau.

Det var en 37-årig mand, der sad varetægtsfængslet i Tønder Arrest, som tog flugten lørdag aften.

Han overfaldt en kvindelig betjent, da hun åbner døren for at sige godnat, fortæller Kim Østerbye. Bagefter tvinger fangen betjentens kollega til at lukke ham ud ved trusler og vold.

Begge betjente måtte en tur på skadestuen. Den kvindelige betjent, der fik mange slag i ansigtet, er svært tilredt, oplyser Kim Østerbye.

I de små arresthuse som Tønder Arrest er der to mand på vagt. De har adgang til stav, håndjern, peberspray og tåregas, som er låst inde, fortæller Kim Østerbye.

- Jeg kan ikke vide, om de har haft det på sig i den konkrete situation, siger han og fortsætter:

- Men noget tyder på, at det er gået så stærkt, at våben i den her sammenhæng ikke kunne have gjort nogen forskel. Når tingene opstår akut, skal det jo hentes først.

Den 37-åriges navn er Bo René Gulløve, og han beskrives som 183 centimeter høj, karseklippet og muskuløs.

Han er ifølge Ritzaus oplysninger tidligere dømt i adskillige voldssager. Politiet har efterlyst fangen herhjemme og internationalt og beskriver ham som farlig.

- Jeg gætter på, at kriminalforsorgen som noget af det første bliver nødt til at kigge på, om sikkerheden i de små arresthuse i virkeligheden er god nok til at håndtere forvaringsdømte af den her karakter, siger Kim Østerbye og påpeger, at fangen har en forvaringsdom, der bunder i vold af personligfarlig karakter.

Kim Østerbye gør samtidig opmærksom på, at det er anden fangeflugt fra Tønder Arrest i år.

18. marts lykkedes to fanger med at flygte gennem et hul i muren. Her blev en fængselsbetjent også overfaldet under flugtaktionen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip